dejavnosti menu

[1% DOHODNINE ] Sklep o določitvi upravičencev do donacij za leto 2023

Vlada RS je 15. septembra objavila Sklep o določitvi upravičencev do donacij za leto 2023 in seznam. Na seznamu so vse nevladne organizacije, ki so do 31. decembra 2022 pridobile status nevladne organizacije v javnem interesu ter ste bile v evidenco nevladnih organizacij v javnem interesu vpisane do 30. junija 2023. 

FURS bo zbrane zneske donacij za leto 2023 upravičenim organizacijam nakazal do 30. septembra 2024.

[114] VZPOSTAVLJEN JE KLICNI CENTER ZA OBNOVO PO POPLAVAH 2023

Telefonska številka klicnega centra je 114, deloval pa bo med tednom od 8. do 16. ure ter ob sobotah od 8. do 13. ure.

Klicni center je namenjen podajanju celovitih in ažurnih informacij o obnovi po poplavah, predvsem kot pomoč pri reševanju konkretnih situacij, s katerimi se soočate, če ste bili v poplavah prizadeti (glede povračila škode, izplačanih nadomestil plače ipd.). Na svetovalce v klicnem centru se lahko obrnete ne glede na to, kateri resor je za vašo organizacijo primarno odgovoren. O ukrepih, relevantnih za NVO, si lahko več preberete na spletni strani CNVOS.

JAVNI POZIV ZA IZVEDBO AKCIJ ZA OBRAMBO EVROPSKIH VREDNOT

Datum objave razpisa: 1. september 2023

Začetni datum sprejemanja projektnih prijav: 2. 11. 2023 

Javni poziv bo odprt do 30. 6. 2025 oziroma do porabe sredstev.

Več informacij: https://www.cnvos.si/impact4values/razpisi/javni-poziv-za-izvedbo-akcij-za-obrambo-evropskih-vrednot/

Višina razpoložljivih sredstev: skupaj 250.000 evrov

Od tega za Slovenijo: 100.000 evrov

Višina sredstev za posamezno akcijo: 5.000 – 10.000 evrov

Trajanje projektov: do 6 mesecev

Upravičeni prijavitelji: nevladne organizacije v Sloveniji in na Hrvaškem

[IZPOSTAVLJEN UKREP] Možnost prijave škode za društva in ustanove

Društva in ustanove boste lahko oceno škode, ki ste jo utrpeli zaradi poplav in plazov avgusta 2023, prijavili pri ministrstvu, pristojnem za področje delovanja vašega oškodovanega društva ali ustanove. To pomeni, da bo na primer kulturno društvo oceno škode podalo pri Ministrstvu za kulturo, športno društvo pa pri Ministrstvu za gospodarstvo, turizem in šport. Prijava škode zavodov se obravnava v sklopu odprave posledic v gospodarstvu. Vse informacij najdete na spletni strani CNVOS.

 

[Pomembno] ODDAJA OCENE ŠKODE PRI ZAVODIH

Zavodi, ki ste v poplavah in plazovih avgusta 2023 utrpeli škodo, morate pri Ministrstvu za gospodarstvo, turizem in šport oddati oceno škode.

Rok za prijavo ocene škode se za zavode izteče 20. septembra 2023. Za prijavo škode ni potrebno imeti sedeža ali poslovne enote v prizadeti občini, saj med upravičence sodijo tudi vsi tisti zavodi, ki so v prizadetih občinah utrpeli škodo. Vse o oddaji vloge in postopku si preberite tukaj.

Zadnje novice

[BridA, zavod za sodobno umetnost] Festival R.o.R: JEDRO?

FOTO A Ribogunci by Matej Bizovičar foto cDKOdprtje festivala: četrtek, 28. 9. 2023, ob 19.30 na Bevkovem trgu v Novi Gorici.

Festival R.o.R je mednarodni festival sodobnih, intermedijskih in performativnih umetniških praks, ki poteka že peto leto. Na njem so se v dosedanjih edicijah predstavili številni mednarodno uveljavljeni ustvarjalci, ki s svojimi projekti tematizirajo različna področja na presečišču znanosti, umetnosti in tehnologije. Pomen festivala R.o.R je v tem, da v lokalno in širšo skupnost prinaša umetniške vsebine, ki so sicer na ogled le v večjih muzejih in galerijah po svetu, njegova posebnost pa je to, da umetniške projekte predstavlja nekonvencionalno, izven galerijskih prostorov, na ulicah, v parkih, na trgih, ki so dostopnejši splošni populaciji. Prizorišče festivala je čezmejno, somestje Nove Gorice in Gorice.

*Foto A: Matej Bizovičar - Ribogunci, foto z dovoljenjem avtorja: ©DK

Read more ...

[MEDOBČINSKO DRUŠTVO PRIJATELJEV MLADINE ZA GORIŠKO] 70. OBLETNICA

380349803 692765646214815 3986648068083823520 n

Dan tehnične kulture v Novi Gorici 2023

tehnična dediščinaNa letošnji ediciji dogodka Dan tehnične kulture v Novi Gorici se bodo predstavila društva s področja tehnične kulture, inovativni posamezniki in podjetja. Gostili bodo tudi goste iz nemškega Chemnitza s področja delavničarstva, inovacij in predstavnike tamkajšnjih tehnoloških podjetij, ter ICTP iz Trsta.

Kdaj? Sobota 23. 9. 203 9-16h 

Kje? Dogodek bo potekal na Bevkovem trgu, na ploščadi Edvarda Rusjana in v Xcentru, stičišču izobraževanja, raziskovanja in sodobnih umetnostnih praks v Novi Gorici.  

Ciljna skupina?  Otroci 2. in 3. triade osnovne šole, dijaki in mladina ter vsi ostali, ki jih zanima tehnična kultura 

Kdo se bo predstavil?  

Read more ...

[Zavod iManaLAB] Mednarodna intenzivna šola avtorske fotografije

IMAFlogo 2 z napisom 01 copyIMAF - Mednarodna intenzivna šola avtorske fotografije je mednarodni dogodek za izobraževanje in povezovanje mladih in profesionalno uveljavljajočih se fotografov ter umetnikov, čigar orodje ustvarjanja je fotografija.

Projekt bo v slovenskem umetniškem prostoru predstavil mlade neuveljavljene avtorje in jih povezoval z izkušenimi in uveljavljenimi umetniki, jih vključeval v slovenski in mednarodni umetnostni prostor, omogočal prenos znanja in povezoval izkušnje z novimi znanji. 

Še vedno ste vabljni k vpisu. Prostih je le še nekaj mest.

Prijave sprejemajo na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 
Več informacij najdete na www.imanalab.com

Kaj morajo vedeti udeleženci IMAF-a?

Read more ...

[1% DOHODNINE ] Sklep o določitvi upravičencev do donacij za leto 2023

Vlada RS je 15. septembra objavila Sklep o določitvi upravičencev do donacij za leto 2023 in seznam. Na seznamu so vse nevladne organizacije, ki so do 31. decembra 2022 pridobile status nevladne organizacije v javnem interesu ter ste bile v evidenco nevladnih organizacij v javnem interesu vpisane do 30. junija 2023. 

FURS bo zbrane zneske donacij za leto 2023 upravičenim organizacijam nakazal do 30. septembra 2024.

Znani so rezultati razpisa SPF GO! 2025

go 2025

Na lestvico financiranih projektov se je uvrstilo 27 čezmejnih projektov, ki imajo raznolike tematike od turizma, hrane in vina, glasbe ter kina, do športa, jezikov, gledališča, plesa, muzejske ponudbe in celo astronomije. EZTS GO in organ upravljanja programa Interreg Italija-Slovenija 2021-2027 sta včeraj, 18. 09. 2023, v Gorici predstavila rezultate razpisa 1/2023 Sklada za male projekte GO! 2025. Evropski razpis, zaključen aprila 2023, je bil oblikovan za podporo čezmejnim projektom v luči Evropske prestolnice kulture Nova Gorica in Gorica 2025. 

Rezultate razpisa in več informacij o tematikah, ki jih pokrivajo zmagovalni projekti najdete TUKAJ.

Javni poziv za izbor predlogov za sofinanciranje najnujnejših prostorskih pogojev in opreme za razvoj ljubiteljske in poklicne nevladne kulture za leto 2023 (poziv Prostori/Oprema-2023)

Razpisovalec: Javni sklad RS za kulturne dejavnosti

Rok prijave: 19. 10. 2023

Več informacij: https://www.jskd.si/financiranje/prostori-oprema/2023/uvod_prostori_oprema_23.htm?fbclid=IwAR2CdBDErDE82P3GhztmYL7ng5OVe_o8KmCmmLetjm_8a-zsH2ewGh6RG54

Vabilo na delavnico »Priprava predlogov civilne družbe na osnutek Nacionalnega strateškega časovnega načrta za digitalno desetletje«

Namen delavnice je oblikovati predloge zainteresiranih posameznikov in organizacij civilne družbe na osnutek Nacionalnega strateškega časovnega načrta za digitalno desetletje. Nacionalni strateški časovni načrt bo predstavljal prispevek države Slovenije k uresničevanju evropskega programa Digitalno desetletje do leta 2030, katerega cilj je spodbujati na človeka osredotočene, vključujoče, pregledne, odprte, prosto dostopne in trajnostne digitalne politike, temelječe na temeljnih pravicah. Končna verzija programa delavnice se nahaja v priponki in na povezavi https://www.inepa.si/wp-content/uploads/2023/09/Vabilo-delavnica-CD-Nacionalni-strateski-casovni-nacrt.pdf.

Delavnica bo potekala prek video konference Jitsi Meet, v torek, 19. septembra 2023, od 9.30h do 12.00h.

Zaradi lažje organizacije delavnice prosijo za potrditev udeležbe prek prijavnice https://1ka.arnes.si/a/b96dcedb.

Read more ...

[70 let ] Društvo gluhih in naglušnih Severne Primorske

dgnsp

Vabljeni na ogled dokumentarnega filma Lastovke letajo nizko. Ogled filma je brezplačen.Za zagotovitev sedežev, so zaželene prijave, do ponedeljka, 18. septembra 2023.

Kontakt:
Mojca Komel
tel. 05 300 17 81 
mob. 040 911 500
email: DGN Severne Primorske This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

PRIREDITEV NA PLANINI KUHINJA POD KRNOM

Organizatorji Občina Kobarid, Združenje borcev za vrednote NOB Bovec, Kobarid, Tolmin, Fundacija poti miru v Posočju, Kobariški muzej, KO ZB Kobarid, Planinsko društvo Kobarid in Lovska družina Smast so 10. septembra 2023 pri koči na planini Kuhinja organizirali že deseto srečanje v počastitev  padlih v obeh vojnah in vsem ponesrečenenim v Krnskem pogorju. V lanskem letu je bila vsem tem odkrita spominska plošča, ki spominja na tragične dogodke v Krnskem pogorju. Okrog 180 prisotnih so uživali v lepem in toplem jesenskem vremenu in kulturnem programu, ki so ga oblikovali učenci podružnične šole Smast, Mešani pevski zbor Justin Kogoj iz Dolenje Trebuše, harmonikar GŠ Tolmin Patrik Zabreščak in recitator Matej Muznik iz Idrskega ter prisluhnili slavnostnem govorniku zamejskemu Slovencu, dolgoletnemu predsedniku Slovensko kulturne – gospodarske zveze v Italiji Rudiju Pavšiču. Celoten prispevek si lahko preberete na spletni strani Občine Kobarid.

l 817024 1

Vir: Občina Kobarid