dejavnosti menu

Ali ste vedeli, da lahko podoživite naš prvi slovenski igrani celovečerec Na svoji zemlji na lokaciji, kjer je bil posnet?

slika novica1

KTT Društvo Baška dediščina je uredila tematsko pot na območju Baške grape, kjer so bili posneti najpomembnejši prizori iz filma Na svoji zemlji. Tematska pot ohranja skupni spomin ustvarjalcev in domačinov na čas snemanja filma in začetke slovenske profesionalne kinematografije. Opremljena je s tematskimi tablami na dejanskih lokacijah, ki se prikažejo tudi v filmu, zadnja tabla pa stoji ob spomeniku, ki je posvečen snemanju filma.

Table dopolnjujejo tudi zgibanka, medijski točki na Grahovem ob Bači in pričujoča spletna stran. Mladim obiskovalcem sta namenjeni tudi Orličeva zgodba in poljudna razlaga filmskih elementov v spodnjem delu table.

Tematska pot je prosto dostopna za posameznike in manjše skupine. Napovedanim skupinam vodiči KTT Društva Baška dediščina omogočijo ogled filma in razstave Tolminskega muzeja v dvorani Krajevne skupnosti Grahovo ob Bači, potem jih vodijo po Tematski poti. Ponujajo sedem vsebinskih programov – nekatere različice Tematsko pot povezujejo z drugo dediščino Baške grape ali širšega okolja, druge pa s filmsko dediščino v Divači ali Ljubljani. Za več informacij lahko preberete na Tematska pot Na svoji zemlji