dejavnosti menu

Predavanje - Kako se zaščititi pred okužbo in cepljenje proti covid-19

NIJZ OE Nova Gorica sporoča, da so v okviru projekta »Ukrepi na področju obvladovanja širitve Covid-19 s poudarkom na ranljivih skupinah", skupaj z Gospodarsko zbornico pripravili dve informativni izobraževanji. Namen izobraževanj je ozaveščanje prebivalstva o načinu preprečevanja Covid-19/širjenja okužb in hkrati promocija cepljenja proti Covid-19.

prim. doc. dr. Alenka Trop Skaza, dr. med., specialistka epidemiologije https://www.youtube.com/watch?v=hfuG40y4rxM
prim. prof. dr. Ivan Eržen, dr. med., spec. https://www.youtube.com/watch?v=n3XjSiD71h4

Vabljeni k ogledu.

Projekt »COVID-19 – Psihosocialna pomoč in svetovanje ter pravno socialni servis za ranljive skupine na Primorskem področju«

Projekt je namenjen pomoči in zmanjševanju posledic epidemije Covid-19 ter lažjega spoprijemanja z epidemijo za osebe, ki imajo težave v duševnem zdravju, starejšim osebam in žrtvam nasilja v družini preko brezplačnih storitev. več

Kaj spremembe ukrepov in omejitev pomenijo za nevladne organizacije

Preberite več

APLIKACIJA ZA PREVERJANJE EU DIGITALNIH COVID POTRDIL ZA LAŽJE PREVERJANJE PCT POGOJEV

Nacionalni inštitut za javno zdravje je objavil novo aplikacijo za preverjanje EU digitalnega COVID potrdila. Organizatorji prireditev, javnih shodov in ponudniki nekaterih storitev boste lahko pogoje preverjali anonimno s pomočjo aplikacije. Več

Kaj #PKP7 prinaša nevladnim organizacijam?

Več

Zadnje novice

[BridA, zavod za sodobno umetnost] Festival R.o.R: JEDRO?

FOTO A Ribogunci by Matej Bizovičar foto cDKOdprtje festivala: četrtek, 28. 9. 2023, ob 19.30 na Bevkovem trgu v Novi Gorici.

Festival R.o.R je mednarodni festival sodobnih, intermedijskih in performativnih umetniških praks, ki poteka že peto leto. Na njem so se v dosedanjih edicijah predstavili številni mednarodno uveljavljeni ustvarjalci, ki s svojimi projekti tematizirajo različna področja na presečišču znanosti, umetnosti in tehnologije. Pomen festivala R.o.R je v tem, da v lokalno in širšo skupnost prinaša umetniške vsebine, ki so sicer na ogled le v večjih muzejih in galerijah po svetu, njegova posebnost pa je to, da umetniške projekte predstavlja nekonvencionalno, izven galerijskih prostorov, na ulicah, v parkih, na trgih, ki so dostopnejši splošni populaciji. Prizorišče festivala je čezmejno, somestje Nove Gorice in Gorice.

*Foto A: Matej Bizovičar - Ribogunci, foto z dovoljenjem avtorja: ©DK

Preberite več ...

[MEDOBČINSKO DRUŠTVO PRIJATELJEV MLADINE ZA GORIŠKO] 70. OBLETNICA

380349803 692765646214815 3986648068083823520 n

Dan tehnične kulture v Novi Gorici 2023

tehnična dediščinaNa letošnji ediciji dogodka Dan tehnične kulture v Novi Gorici se bodo predstavila društva s področja tehnične kulture, inovativni posamezniki in podjetja. Gostili bodo tudi goste iz nemškega Chemnitza s področja delavničarstva, inovacij in predstavnike tamkajšnjih tehnoloških podjetij, ter ICTP iz Trsta.

Kdaj? Sobota 23. 9. 203 9-16h 

Kje? Dogodek bo potekal na Bevkovem trgu, na ploščadi Edvarda Rusjana in v Xcentru, stičišču izobraževanja, raziskovanja in sodobnih umetnostnih praks v Novi Gorici.  

Ciljna skupina?  Otroci 2. in 3. triade osnovne šole, dijaki in mladina ter vsi ostali, ki jih zanima tehnična kultura 

Kdo se bo predstavil?  

Preberite več ...

[Zavod iManaLAB] Mednarodna intenzivna šola avtorske fotografije

IMAFlogo 2 z napisom 01 copyIMAF - Mednarodna intenzivna šola avtorske fotografije je mednarodni dogodek za izobraževanje in povezovanje mladih in profesionalno uveljavljajočih se fotografov ter umetnikov, čigar orodje ustvarjanja je fotografija.

Projekt bo v slovenskem umetniškem prostoru predstavil mlade neuveljavljene avtorje in jih povezoval z izkušenimi in uveljavljenimi umetniki, jih vključeval v slovenski in mednarodni umetnostni prostor, omogočal prenos znanja in povezoval izkušnje z novimi znanji. 

Še vedno ste vabljni k vpisu. Prostih je le še nekaj mest.

Prijave sprejemajo na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. 
Več informacij najdete na www.imanalab.com

Kaj morajo vedeti udeleženci IMAF-a?

Preberite več ...

[1% DOHODNINE ] Sklep o določitvi upravičencev do donacij za leto 2023

Vlada RS je 15. septembra objavila Sklep o določitvi upravičencev do donacij za leto 2023 in seznam. Na seznamu so vse nevladne organizacije, ki so do 31. decembra 2022 pridobile status nevladne organizacije v javnem interesu ter ste bile v evidenco nevladnih organizacij v javnem interesu vpisane do 30. junija 2023. 

FURS bo zbrane zneske donacij za leto 2023 upravičenim organizacijam nakazal do 30. septembra 2024.

Znani so rezultati razpisa SPF GO! 2025

go 2025

Na lestvico financiranih projektov se je uvrstilo 27 čezmejnih projektov, ki imajo raznolike tematike od turizma, hrane in vina, glasbe ter kina, do športa, jezikov, gledališča, plesa, muzejske ponudbe in celo astronomije. EZTS GO in organ upravljanja programa Interreg Italija-Slovenija 2021-2027 sta včeraj, 18. 09. 2023, v Gorici predstavila rezultate razpisa 1/2023 Sklada za male projekte GO! 2025. Evropski razpis, zaključen aprila 2023, je bil oblikovan za podporo čezmejnim projektom v luči Evropske prestolnice kulture Nova Gorica in Gorica 2025. 

Rezultate razpisa in več informacij o tematikah, ki jih pokrivajo zmagovalni projekti najdete TUKAJ.

Javni poziv za izbor predlogov za sofinanciranje najnujnejših prostorskih pogojev in opreme za razvoj ljubiteljske in poklicne nevladne kulture za leto 2023 (poziv Prostori/Oprema-2023)

Razpisovalec: Javni sklad RS za kulturne dejavnosti

Rok prijave: 19. 10. 2023

Več informacij: https://www.jskd.si/financiranje/prostori-oprema/2023/uvod_prostori_oprema_23.htm?fbclid=IwAR2CdBDErDE82P3GhztmYL7ng5OVe_o8KmCmmLetjm_8a-zsH2ewGh6RG54

Vabilo na delavnico »Priprava predlogov civilne družbe na osnutek Nacionalnega strateškega časovnega načrta za digitalno desetletje«

Namen delavnice je oblikovati predloge zainteresiranih posameznikov in organizacij civilne družbe na osnutek Nacionalnega strateškega časovnega načrta za digitalno desetletje. Nacionalni strateški časovni načrt bo predstavljal prispevek države Slovenije k uresničevanju evropskega programa Digitalno desetletje do leta 2030, katerega cilj je spodbujati na človeka osredotočene, vključujoče, pregledne, odprte, prosto dostopne in trajnostne digitalne politike, temelječe na temeljnih pravicah. Končna verzija programa delavnice se nahaja v priponki in na povezavi https://www.inepa.si/wp-content/uploads/2023/09/Vabilo-delavnica-CD-Nacionalni-strateski-casovni-nacrt.pdf.

Delavnica bo potekala prek video konference Jitsi Meet, v torek, 19. septembra 2023, od 9.30h do 12.00h.

Zaradi lažje organizacije delavnice prosijo za potrditev udeležbe prek prijavnice https://1ka.arnes.si/a/b96dcedb.

Preberite več ...

[70 let ] Društvo gluhih in naglušnih Severne Primorske

dgnsp

Vabljeni na ogled dokumentarnega filma Lastovke letajo nizko. Ogled filma je brezplačen.Za zagotovitev sedežev, so zaželene prijave, do ponedeljka, 18. septembra 2023.

Kontakt:
Mojca Komel
tel. 05 300 17 81 
mob. 040 911 500
email: DGN Severne Primorske Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

PRIREDITEV NA PLANINI KUHINJA POD KRNOM

Organizatorji Občina Kobarid, Združenje borcev za vrednote NOB Bovec, Kobarid, Tolmin, Fundacija poti miru v Posočju, Kobariški muzej, KO ZB Kobarid, Planinsko društvo Kobarid in Lovska družina Smast so 10. septembra 2023 pri koči na planini Kuhinja organizirali že deseto srečanje v počastitev  padlih v obeh vojnah in vsem ponesrečenenim v Krnskem pogorju. V lanskem letu je bila vsem tem odkrita spominska plošča, ki spominja na tragične dogodke v Krnskem pogorju. Okrog 180 prisotnih so uživali v lepem in toplem jesenskem vremenu in kulturnem programu, ki so ga oblikovali učenci podružnične šole Smast, Mešani pevski zbor Justin Kogoj iz Dolenje Trebuše, harmonikar GŠ Tolmin Patrik Zabreščak in recitator Matej Muznik iz Idrskega ter prisluhnili slavnostnem govorniku zamejskemu Slovencu, dolgoletnemu predsedniku Slovensko kulturne – gospodarske zveze v Italiji Rudiju Pavšiču. Celoten prispevek si lahko preberete na spletni strani Občine Kobarid.

l 817024 1

Vir: Občina Kobarid