dejavnosti menu

Vzpostavljeni kontakti za vprašanja o izgradnji namakalnega sistema

Občina Ajdovščina je odprla telefonsko številko in e-naslov za vse informacije o izgradnji namakalnega sistema iz zadrževalnika Vogršček. Zainteresirani kmetovalci lahko v delovnem času pokličete na 05 36 59 104 ali pišete na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.. 

Za obstanek in razvoj kmetijstva v Vipavski dolini je brezpogojno nujno vzpostaviti vzdržen namakalni sistem. Po preverbi vseh razpoložljivih možnosti se kot najbolj učinkovita rešitev kaže namakanje iz zajezitve Vogršček, ki pa bo finančno vzdržno le pod pogojem, da se ga bo uporabljalo na dveh tretjinah kmetijskih zemljišč. Pogoj za vzpostavitev sistema je vnaprejšnja zaveza lastnikov zemljišč, potencialnih za namakanje, oziroma podpis pogodbe.

Že nekaj časa tako intenzivno potekajo sestanki, srečanja in pogovori s kmetovalci, ki imajo veliko vprašanj. Za namen čim boljšega informiranja o izgradnji in o samem namakalnem sistemu sta vzpostavljena dva nova kontakta. Zainteresirani lahko v delovnem času pokličete na 05 36 59 104 ali pišete na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

https://www.ajdovscina.si/novice/2022011010405938/