dejavnosti menu

Bukva do bajte tudi med karanteno

Storitev »Bukva do bajte«, ki jo je Mestna knjižnica in čitalnica Idrija lani jeseni vzpostavila na območju idrijske občine, je v osnovi namenjena občanom občine Idrija iz ranljivih skupin, ki sami ne morejo v knjižnico, v času epidemije pa je knjižnica, da bi zagotovila čim širšo dostopnost do knjige, krog upravičencev do storitve še razširila.

Poslanstvo storitve »Bukva do bajte«, ki jo na območju idrijske občine izvaja Mestne knjižica in čitalnica Idrija, je knjige približali bralcem tako, da jih vsem tistim, ki ne morejo do knjižnice in nimajo nikogar, ki bi jim knjige od tam pripeljal, knjižnica dostavi željene knjige na dom. Knjigo in krajšanje časa z branjem želijo popeljati tudi v bolj oddaljene kraje in zaselke občine. Za izvajanje storitve knjižnica vsak četrtek dobi v uporabo občinski avtomobil, ki ga sicer uporabljata civilna zaščita in Sopotniki. Knjige pripelje starejšim, bolnim in invalidom, v času epidemije pa je knjižnica krog upravičencev do te storitve razširila. Tako so do nje upravičeni tudi člani knjižnice (pogosto kar cele družine), ki so bodisi zaradi okužbe ali zgolj stika z okuženimi v karanteni.

Za dostavo knjig na dom naročila oziroma želje sprejemajo od ponedeljka do petka med 11. in 14. uro na dve telefonski številki, in sicer 031 356 558 in 05 37 34 064. Naročeno gradivo knjižničarka uporabnikom dostavlja enkrat tedensko – ob četrtkih dopoldne. Hkrati z dostavo želenih knjig lahko tudi prevzame že prebrane. Ker projekt v celoti financira Občina Idrija, je storitev »Bukva do bajte« namenjena le občanom občine Idrija.

https://www.idrija.si/objava/588061