dejavnosti menu

Uspešno zaključena akcija DAN ZA SPREMEMBE

11.5.2022 OK

Fundacija BiT Planota so.p., Goriško društvo za osteoporozo Nova Gorica, Krajevna skupnost Grgarske Ravne-Bate in Turistično društvo KUK smo tudi letos združili moči in se pridružili vseslovenski akciji "Dan za spremembe", ki je letos potekala v dveh delih. Prvi del je potekal v soboto 9. aprila pod okriljem Krajevne skupnosti ter turističnega društva KUK, kjer so prostovoljci urejali okolico, očistili nesnago ob glavni cesti ter odstranjevali kosovne odpadke odložene v naravo. Drugi del akcije je potekal v sredo 11. maja, kjer smo skupaj z Goriškim društvom za osteoporozo Nova Gorica urejali in očedili zeliščni vrt, ki je bi potreben osvežitve. S skupnimi močmi in veliko dobre volje nam je uspelo. Skratka idealna dneva za druženje, odpravljanje ovir in spodbujanje prostovoljstva v skrbi za lepo, čisto ter ljudem prijazno okolico.

Vseslovenska prostovoljska akcija Dan za spremembe je nastala z namenom spodbujanja ljudi, da aktivno pristopijo k odzivanju na potrebe svoje skupnosti. Tako Slovenska filantropija že vse od leta 2010 v začetku pomladi prebivalce Slovenije povabi, da stopijo iz ustaljenih smernic, zavihajo rokave in za en dan postanejo prostovoljci. Na ta dan se lotevamo konkretnih dejanj, s katerimi izboljšujemo življenje v svojem okolju in v širši družbi.

Akciji sta potekali: 9. aprila in 11. maja 2022

Udeležba: izvedbo aktivnosti so omogočili prostovoljci iz Krajevne skupnosti Grgarske Ravne-Bate in Turističnega društva KUK, Ustanove fundacija BiT Planota, so.p. in Goriškega društva za osteoporozo Nova Gorica

Število prostovoljcev: 20 prostovoljcev

Glavne aktivnosti: urejanje zeliščnega vrta, čiščenje nesnage ob glavni cesti, zbiranje kosovnih odpadkov

Akcija je omogočila boljše povezovanje med prostovoljci ter krepila medsebojno pomoč

Hvala vsem za sodelovajne, povezovanje, dobro voljo in odlično družbo.

Ekipa Ustanova fundacija BiT Planota, so.p.