dejavnosti menu

Z e-kolesi po Planoti

Razgibana pokrajina s številnimi naravnimi pojavi in izjemno slikovito naravo vas bo pritegnila s svojo pristnostjo in skritimi kotički, ki so kot nalašč za pohodništvo, kolesarjenje in uživanje v razkošnosti popolnega miru. Preplet številnih naravnih lepot, svojevrsten živalski in rastlinski svet vam omogočajo, da se spočijete, najdete svoj notranji mir in uživate v utripu narave. Značilni so gozdovi in travniki, dinarski značaj kraškega površja, suhozidi, ohranjenost narave, posebna mikro klima s pridihom Mediterana in razpršena poselitev. 

Svoj prosti čas lahko aktivno preživite v naravi tako družine, pari, skupine prijateljev kot tudi športni navdušenci in ljubitelji adrenalina. Planoto lahko odkrivate bodisi peš ali na kolesu, morda pa na konjskem hrbtu ali iz ptičje perspektive s padalom. Pokrajina je primerna tako za sproščene družinske izlete kot za zahtevnejše in adrenalinske športnike, saj ponuja nešteto možnosti za različne dejavnosti, različnih težavnostnih stopenj. Na planoti se skriva tudi bogata kulturna dediščina in spontanost domačinov. Številni butični produkti in lokalne dobrote vas bodo navdušile in odšli boste z željo, da bi te kraje ponovno obiskali.

V celoti Trnovska in Banjška planota ponuja še mnogo več naravnih lepot, dediščine, okusov in doživetij. Vabimo vas, da jo obiščete, najraje jo odkrivajte po številnih pešpoteh in kolesarskih poteh, s katerimi je prepredena.

Za enostavno premagovanje vzponov in razdalj ponujata DS camping na Banjšicah in Gostišče Winkler na Lokvah e-kolesa znamke Specialized Levo HT 29 NB 2020. Svoje e-kolo lahko enostavno rezervirate kar preko spletnega obrazca: https://planota.si/index.php/sl/rezervacija

Spletna stran www.planota.si je bila del projekta Las Kolesarjenje po Banjši in Trnovski planoti. Namen operacije je bil vzpostaviti dolgoročno razvojno partnerstvo na področju kolesarskega turizma med organizacijami, ki delujejo na območju Banjške in Trnovske planote. Prav tako je bil namen operacije izboljšati turistično ponudbo s pripravo skupnega turističnega kolesarskega produkta za celotno Planoto. Vzpostaviil smo boljše sodelovanje med turističnimi ponudniki na Banjški in Trnovski planoti, oblikovali smo skupen turističen produkt na področju kolesarjenja na Planoti ter pripravili marketinški načrt za povečanje prepoznavnosti Planote na področju kolesarkega turizma. 

Vabljeni na Planoto!

Grgarske Ravne, 28. junij 2022