dejavnosti menu

Povabilo nevladnim organizacijam, ki delujejo na območju upravnih enot Nova Gorica, Ajdovščina, Tolmin in Idrija k sodelovanju v projektu Regionalno stičišče NVO Planota

logo NVO s potencialom1

 

Prešli smo v drugo fazo izvajanja projekta Regionalno stičišče NVO Planota v obdobju 2019 – 2023. Ob tej priliki vabimo nevladne organizacije (NVO), ki ste ob krepitvi razvoja lastne organizacije pripravljene sodelovati tudi pri reševanju izzivov in zadovoljevanju potreb v lastnem okolju oz. skupnosti, da sodelujete v projektu Regionalno stičišče NVO Planota.

Kaj pridobi vaša NVO s sodelovanjem v tem projektu?

 

 

 • Specializirana usposabljanja s področja organizacijskega razvoja (komuniciranje z javnostmi, vodenje financ in računovodstva, pridobivanje sredstev…) in razvoja novih storitev ter zagovorništva (urejanju odnosov z lokalnimi skupnostmi ter drugimi odločevalci).
 • Pomoč pri urejanju odnosov z lokalnimi skupnostmi ter drugimi nosilci regionalnega razvoja (zagovorništvo).
 • Brezplačno mentorstvo in svetovanje na področju pravnih zadev, pri pripravi projektov in programov ter drugih aktivnosti, povezanih z delom v nevladnih organizacijah.
 • Sodelovanje na medsebojnih srečanjih NVO z namenom spodbujanja spoznavanja in sodelovanja.
 • Predstavitev NVO širši javnosti preko različnih kanalov obveščanja.
 • Možnost ogleda dobrih praks NVO v drugih regijah.

Kakšna bo vloga vaše NVO?

 • Aktivna udeležba na usposabljanjih, ki jih bo organiziralo Regionalno stičišče NVO Planota.
 • Informiranje o dogajanju v vaši občini.
 • Pomoč pri organiziranju dogodkov in aktivnosti, ki jih bo izvajalo Regionalno stičišče NVO v lokalnih skupnosti glede na organizacijske in kadrovske zmožnosti NVO.

Za izbor nevladnih organizacij, ki bodo sodelovala v projektu, nam bodo v pomoč spodnja merila:

 • Dosedanje sodelovanje oz. pripravljenost za sodelovanje pri reševanju potreb in izzivov v lokalni skupnosti ter sodelovanje z drugimi deležniki pri tem.
 • Dosedanji dosežki in reference NVO ter prepoznavnosti v okolju.
 • Načrti za prihodnost.
 • Stopnja organizacijskega razvoja (načrtovanje, razvoj človeških virov, upravljanje s članstvom, komunikacija z javnostjo …) ter finančno stanje organizacije.
 • Pripravljenost za sodelovanje z Regionalnim stičiščem NVO Planota.

Kako se vključiti?

Prijavite se lahko preko e-prijavnice ali izpolnite spodnji obrazec »Prijavnica« in nam  ga pošljite po elektronski pošti na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali po redni pošti na naslov Regionalno stičišče NVO Planota, Grgarske Ravne 30, 5251 Grgar.

Ustanova Fundacija BiT Planota lahko zaprosi za dodatno dokumentacijo, v kolikor bo le-ta potrebna za oceno organizacijskega razvoja. Za dodatne informacije in pomoč nas pokličite na tel. 05 307 4040 ali mobilni tel. 040 288 097 oz. nam pišite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Prijavnica

NVO s potencialom so društva, zavodi in ustanove, ki imajo potencial za izvajanje javnih storitev in si želijo razvijati na strokovnem in organizacijskem nivoju ob podpori Regionalnega stičišča NVO Planota.

Izpolnite VSA spodnja polja.

Naziv NVO: ______________________________________________________________

Naslov NVO: _____________________________________________________________

Odgovorna oseba v NVO (ime in priimek, telefon, e-pošta):

______________________________________________________________________

Kontaktna oseba v NVO (ime in priimek, telefon, e-pošta Če gre za isto osebo, tega polja ni treba izpolnjevati.):

______________________________________________________________________

Področje delovanja NVO (Izberite eno ali več področji, s katerimi se ukvarjate v NVO):

 

ŠPORT

 

NARAVNA DEDIŠČINA

 

KULTURA

 

KULTURNA DEDIŠČINA

 

TURIZEM

 

ZAŠČITA IN REŠEVANJE

 

SOCIALA

 

DRUGO:

Dosežki vaše NVO (Na kratko opišite KLJUČNE DOSEŽKE v zadnjih dveh letih, npr.: izdana brošura, knjiga, priročnik, organizirana in izvedena akcija..., organizirana prireditev, izveden projekt, ki je bil sofinanciran iz...)

__________________________________________________________________________________________________________________________________________

__________________________________________________________________________________________________________________________________________

__________________________________________________________________________________________________________________________________________

IZJAVA

Prijavljamo se na Javno povabilo za sodelovanje v projektu Regionalno stičišče NVO Planota. Poleg podatkov o ključnih dosežkih naše NVO posameznem področju delovanja NVO bomo po dogovoru z Regionalnim stičiščem NVO Planota posredovali tudi druge informacije, ki bodo potrebne za presojo naše organizacije glede na merila, ki so določena v javnem povabilu. Zavezujemo se, da bomo aktivno sodelovali v vseh dogovorjenih aktivnostih (uposabljanja, mentoriranje, izvajanje akcij ipd.)

S pristopno izjavo dovoljujemo, da so navedeni podatki lahko objavljeni v bazi podatkov Regionalnega stičišča NVO Planota in na spletni strani
www.bitplanota.si ter da se zbrani podatki lahko posredujejo tretjim osebam zaradi potreb projekta (razen za uporabo v namene oglaševanja oz. direktnega marketinga oz. druge komercialne namene ali za posredovanje drugim).

Z oddajo prijavnice se strinjate z zgoraj zapisano izjavo.