dejavnosti menu

Festival linGOcultura

letak festival linGocultura 1

Otvoritev Festivala linGOcultura bo letos premierno v Novi Gorici med 24.-26.8. Otvoritev bo v torek 24.8. ob 17h v Ekscentru v Novi Gorici. Gre za festival jezikov in kultur, na katerem letos v treh dneh predstavljajo kar 4 jezike, 12 gostov, 8 dogodkov in 2 delavnici! 

Spletna stran s programom: https://festival-lingocultura.com

Lokacije: Ekscenter Nova Gorica, Knjižnica Franceta Bevka, Društvo PO-MOČ
Otvoritev festivala: 24.8.2021 ob 17. uri v Ekscentru, Delpinova ul. 20, 5000 Nova Gorica
Organizacija: Zavod iManaLAB, MINI POLIGLOTINI, KUD Krea


Ljubiteljici tujih jezikov in kulture, univ. dipl. prof. špan., univ. dipl. japon. Maša Lancner in večjezična pisateljica in raziskovalka dr. Mojca Stubelj Ars, sta združili kompetence, interese in moči.

Letos prvič organizirata Festival linGOcultura, festival jezikov in kultur, ki je namenjen otrokom, mladostnikom in vsem odraslim, ki jih zanimajo jeziki. Na Festivalu linGOcultura bo letos predstavljena kultura v slovenskem, italijanskem, angleškem in španskem jeziku. Pripravili sta pester in zanimiv program z gosti iz tujine in Slovenije, v živo in online. V letošnjem programu festivala bodo sodelovali: pisatelji, akademiki, jezikoslovci, start-up podjetnici, youtuberja. Gosti so iz Slovenije, Italije, ZDA, Mehike in Argentine.

Dogodek se bo odvijal 24.-26. avgusta v Novi Gorici, v EksCentru, Knjižnici Franceta Bevka in prostorih Društva PO-MOČ.


Program je razviden na spletni strani festivala https://festival-lingocultura.com. Festival so finančno podprli Veleposlaništvo Združenih držav Amerike, Veleposlaništvo Kraljevine Španije, GECT GO / EZTS GO in Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti.


Najina vizija je da bo Festival linGOcultura rasel iz leta v leto in postavil Novo Gorico in Gorizio na zemljevid večjezičnih mest kulture.