dejavnosti menu

Delavnice MOJ VSTOP NA TRG DELA

vgc

 

VGC vabi na brezplačne delavnice, ki bodo potekale preko ZOOM-a vsak dan med 11. in 20. 5. 2021 med 9. in 11. uro.

OBVEZNA je predhodna prijava na 040 734 101 ali This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Več

 

 

 

Predstavitev zbirke kratkih zgodb: ČEBELJA DRUŽINA

Vabilo20Anja20Mugerli206 5 2021 page 001

Zveza kulturnih društev Nova Gorica, Javni sklad RS za kulturne dejavnosti Nova Gorica in Goriška knjižnica Franceta Bevka vabijo na dogodek v okviru Domoznanskih večerov v Goriški knjižnici in Noči knjige 2021 IX. GORIŠKA LITERARNA PREPLETANJA 2021 - Predstavitev zbirke kratkih zgodb: ČEBELJA DRUŽINA, Anje Mugerli (Cankarjeva založba, 2020).

Pogovor z avtorico, ki bo potekal v četrtek, 6. maj 2021, ob 18. uri, bo vodila dr. Tanja Badalič. Predstavitev bo potekala v Goriški knjižnici Franceta Bevka ob upoštevanju vseh ukrepov za zajezitev epidemije.

V kolikor predstavitve ''v živo'' ne bo mogoče izvesti, bo omogočen ogled dogodka preko Zoom povezave. Goriška knjižnica bo povezavo objavila na svoji spletni in FB strani. Aktivna bo v četrtek, 6. maja 2021, v času med 17.50 in 19.15. Ogled dogodka bo na knjižničnem FB profilu ter You Tube kanalu dostopen tudi kasneje. 

Program aktivnosti Družinskega centra Trojka za mesec maj

trojka

Družinski center Trojka vabi v prostore MDPM za Goriško, Bazoviška 4 na ustvarjalne delavnice za otroke in druge aktivnosti. 

Ustvarjalnice bodo v mesecu maju potekale v živo. V kolikor se bo epidemiološka slika slabšala, jih lahko spremljate kakor tudi vse ostale dogodke preko video konference. 

Prijavite se na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., kjer dobite ustrezno povezavo. 

Ponedeljčice lahko spremljate tudi na https://www.facebook.com/ZPMnovagorica

Več informacij dobite na sedežu MDPM za Goriško, Bazoviška 4, Nova Gorica in na tel. 05 333 46 80 ali 030 703 832.

 

  

 

Read more: Program aktivnosti Družinskega centra Trojka za mesec maj

Cikel predavanj iz scenaristike Scenarnica ABC

Cikel predavanj iz scenaristike Scenarnica ABC, ki ga Društvo slovenskih režiserjev s finančno podporo Slovenskega filmskega centra, javne agencije pripravlja od l. 2019,  se nadaljuje s pomladnim blokom predavanj: predavanje scenaristke Ane Lasić z naslovom Scenarij za celovečerni igrani film: Od zasnove do strukture bo v torek, 4. 5., ob 20.00 po zoomu. 

Prijave na brezplačno predavanje sprejemajo do 4. 5. opoldan oz. do zasedbe razpoložljivih mest na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.). Več 

Prireditev »Zeli za ljudi« v znamenju povezovanja in razvoja tržno zanimivih programov

zeli za ljudi

Socialno podjetje Zavod GOST na Planoti vabi k ogledu programa prireditve, ki bo zaradi omejitev povezanih s COVID – 19, potekal med 26.4.2021 – 7. 5. 2021. Prireditev »Zeli za ljudi« je dogodek, ki je namenjen promociji povezovanja in projekta »Zeli za ljudi«, financiranega preko Javnega razpisa, Ministrstva za javno upravo Republike Slovenije, Razvoj in profesionalizacija nevladnih organizacij in prostovoljstva 2019. Osrednja tema bo povezava zelišč s pripravo inovativnih, tržno zanimivih programov, ki bodo prispevali k socialni in delovni aktivaciji ranljivih skupin ter trajnemu razvoju organizacij vključenih v projekt »Zeli za ljudi«.V sklopu dogodka bodo partnerji projekta »Zeli za Ljudi« (Zavod GOST na Planoti so.p., Dnevni center ŠENT iz Nove Gorice, Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih) predstavili glavni cilj projekta in aktivnosti za doseganje le tega.

Program prireditve je razdeljen v več sklopov: potujoča razstava, kratki predstavitveni filmi na FB strani in ogled Zeliščnega centra.

Več informacij: Zavod GOST na planoti, 051 644 020, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Zadnje novice

Snemanje NVO med burbonkami

snemanje1

11 nevladnih organizacij Goriške regije je poskrbelo, da so že prvi dan 10. Festivala NVO Goriške prinesle pestro "mini" dogajanje v rožnem vrtu burbonk na Kostanjevici. Snemanje predstavitvenega videa pomena nevladnih organizacij na Goriškem, katerega bomo objavili konec meseca maja, je potekalo v sproščenem vzdušju. Vsem sodelujočim NVO se zahvaljujemo za raznolike prispevke. Hvala tudi Frančiškanskemu samostanu Kostanjevica in Goriškemu društvu ljubiteljev vrtnic, da so za vrt lepo poskrbeli in nam omogočili snemanje.

Nekaj utrinkov si lahko ogledate na #festivalnvogoriške,  kjer bodo zbrane tudi druge objave nevladnih organizacij.

Torej, če ste društvo, zasebni zavod ali ustanova, delujete v Goriški regiji in želite sodelovati v sklopu 10. Festivala NVO Goriške regije, objavite svoj dosežek na svoji facebook strani in k tekstu dodajte #festivalnvogoriške. Naj se vidi, kaj vse smo v naši regiji že naredili za lokalno skupnost. Marsikdaj so namreč dobra dela nevladnikov spregledana. 

V Regionalnem stičišču NVO Goriške regije bomo veseli vašega sodelovanja. 

 

 

Pitniki po ajdovski občini

Različnim starodavnim vodnjakom in drugim naravnim vodnih virom, ki so dolga desetletja in stoletja nadomeščali sodobne javne pipe, se je v občini Ajdovščina v zadnjem desetletju pridružilo kar nekaj pitnikov s čisto pitno vodo. Pred kratkim so ob športnem igrišču v Dobravljah za žejne šolarje, rekreativce in mimoidoče postavili še enega. Več 

Noben me ne razume - dogodek za mlade

Noben me ne razume transparentno

Urša Žorž, podjetnica z dušo in srcem ter avtorica priročnika za mlade »Noben me ne razume, zato se bom (razumel) sam«, vabi (predvsem) mlade na spletni dogodek "Noben me ne razume", ki bo potekal v soboto, 15. maja od 9.00 do 13.30 ure. Vstopnice in več informacij dobite na tej povezavi.

Vabilo k sodelovanju na 10. Festivalu NVO

festival nvo

Vabimo nevladne organizacije k sodelovanju na 10. Festivalu NVO Goriške razvojne regije. Organizacijo in izvedbo tradicionalnega Festivala NVO smo si v regionalnem stičišču nevladnih organizacij Goriške regije zamislili malce drugače kot običajno. Letos že 10. Festival NVO, ki smo ga sicer načrtovali izpeljati že v preteklem letu, bomo izvedli v mesecu maju.

Z letošnjimi aktivnostmi v sklopu festivala želimo pokazati, kaj vse smo nevladne organizacije Goriške naredile za lokalno okolje. S tem lahko precej pripomoremo k ozaveščanju o pomenu nevladnih organizacij v Goriški regiji. Aktivnosti bodo potekale v treh sklopih: snemanje predstavitvenega videa med burbonkami, priprava in objava utrinkov prvih 10-ih festivalov in sklop objav #festivalnvogoriške. Naši cilji pa bodo uresničeni le z vašo pomočjo.

Read more ...

Odprta je zbirka burbonk

Goriško društvo ljubiteljev vrtnic vabi na ogled zbirke burbonk na vrtu Frančiškanskega samostana na Kostanjevici nad Novo Gorico. Vrtnice si bo mogoče ogledovati vsaj dva tedna (odvisno od vremenskih razmer), vsak dan med 10. in 17. uro.

Obiskovalcem bo na voljo tudi nekaj sadik in brošure Burbonke, ki jo je izdalo Goriško društvo ljubiteljev vrtnic.

Embalaža v okviru tržne pod-znamke »Izvorno iz Vipavske doline«

Regijska razvojna agencija ROD Ajdovščina vabi kmetovalce k oddaji Vloge za pridobitev pravice do nakupa in uporabe embalaže v okviru tržne podznake "Izvorno iz Vipavske doline". Obravnavane bodo izključno popolne vloge po vrstnem redu njihovega prispetja do porabe razpoložljivih kosov embalaže. Kaj morate storiti, da boste lahko nabavili in uporabili to embalažo za sveže, nepredelano sadje, zelenjavo in poljščine s poreklom Vipavske doline v letu 2021, izveste na tej povezavi.

Obvestilo o začetku priprave SD OPN 02 Občine Kanal ob Soči

Občina Kanal ob Soči obvešča, da je dne 3.5.2021 sprejela Sklep o začetku priprave Sprememb in dopolnitev Občinskega prostorskega načrta Občine Kanal ob Soči, št. 2 (SD OPN 02). Več

Delavnice MOJ VSTOP NA TRG DELA

vgc

 

VGC vabi na brezplačne delavnice, ki bodo potekale preko ZOOM-a vsak dan med 11. in 20. 5. 2021 med 9. in 11. uro.

OBVEZNA je predhodna prijava na 040 734 101 ali This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Več

 

 

 

Slovenska olimpijska bakla za Tokio

Slovenska bakla je svoje popotovanje po slovenskih občinah pričela 3.5.2021 v Občini Bovec. Učenci OŠ Bovec so pripravili mimohod športnih ekip, ga popestrili s kratkim športnim nastopom in pričakali slovensko olimpijsko baklo za Tokio. Več

4. izredna seja Občinskega sveta Občine Bovec

 4. izredna seja Občinskega sveta Občine Bovec v zvezi z gradnjo Doma starejših občanov Bovec je potekala v četrtek, 29.4.2021. Več