dejavnosti menu

S pomočjo Društva gluhih in naglušenih Severne Primorske vedno povezani

2020 05 znak 4Med koronavirusom sem bila doma. Doma sem v Drobočniku. Ko so prekinili javni prevoz, sem imela težave, kako k zobozdravniku. Na srečo mi je pomagala sestra. Na srečo uporabljam računalnik. Vesela sem, da je bila sekretarka društva na voljo preko videokamere. Veliko sem klicala sekretarko po MSN. Če mi kaj ni jasno, lahko vedno pomaga. Tudi moja hčerka Laura mi veliko pomaga. Zelo sem vesela, da so me na društvu naučili uporabljati aplikacije ZOOM. Sedaj se ob sredah lahko vidim s člani društva in se pogovarjamo. Ampak, vseeno komaj čakam, da se bomo lahko srečali v živo. (Nevenka Žmavc, članica Društva gluhih in naglušenih SP)

 

Preberite več o društvu

Življenje tkanin se je včasih pletlo skozi čudovite, skoraj neverjetne zgodbe. Ena takih je nastajala v Tovarni volnenih izdelkov "Bača" Podbrdo.

MC TVIB dokfilm"Poudariti moram, da Podbrdo ni imelo v volnarstvu nobene tradicije, kot so jo imele številne druge tovarne. Toda v tovarni so se izoblikovali izvrstni volnarji, ki so bili uspešni v zahtevnem konkurenčnem okolju. Škoda, da je zaradi propada panoge ogromno znanja šlo v nič." (Marjan Rejc, bivši direktor TVI Bača Podbrdo)

Industrijski dediščini Baške grape, Tovarni volnenih izdelkov Bača Podbrdo, so se v KTT Društvu Baška dediščina skozi projekt MrouceCajta,  katerega vodilni partner je Občina Tolmin, poklonili prav na poseben način, nastal je dokumentarni film TVI Bača Podbrdo – Niti in vozli ponosa.

Preberite več: Življenje tkanin se je včasih pletlo skozi čudovite, skoraj neverjetne zgodbe. Ena takih je...

Že sledite Mani na Facebooku?

slika novica1Umetnost in kultura igrata pomembno vlogo tako pri socializaciji kot osebnostnem razvoju otroka, saj ti skozi njo spoznavajo različne vzorce vedenja in mišljenja. V zavodu iManaLab stremijo k vzgajanju zavednih in ustvarjalnih posameznikov, ki bodo svoja znanja lahko uporabili v nadaljnjem življenju ter pri spopadanju z izzivi. S tem namenom ponujajo neformalno izobraževanje v obliki delavnic in tečajev – za vse, od najmlajših do najstarejših, ki jih zanima umetnost in kultura.

Preberite več: Že sledite Mani na Facebooku?

Aktivni tudi v času COVID-19

vabilo za prostovoljce 1Kljub epidemiji COVID-19 smo v Regionalnem stičišču NVO Planota zelo aktivni. Izkazalo se je, da je v primerjavi s prvim, drugi val epidemije veliko bolj zaskrbljujoč. Skupaj z drugimi prostovoljskimi organizacijami smo ugotovili, da prevladujeta dve problematiki, osamljenost starejših in osvajanje novih znanj skozi šolanje na daljavo. Zato želimo vzpostaviti regijsko mrežo prostovoljskih organizacij, ki si bo izmenjevala potrebe po prostovoljcih tudi v bodoče in k sodelovanju vabimo vse, ki želijo sodelovati in imajo ustrezne izkušnje za reševanje teh problematik.

Preberite več: Aktivni tudi v času COVID-19

Zgodba o vključevanju, ohranjanju tradicije ter razvijanju izdelkov iz zelišč in drugih lokalnih rastlinskih materialov

slika novica1Zavod GOST na Planoti, ki deluje kot socialno podjetje, je v letu 2018 uspel pridobiti iz Sklada za nevladne organizacije (NVO) sredstva za zaposlitve v treh NVO – v Zavodu GOST na Planoti, Medobčinskemu društvu slepih in slabovidnih Nova Gorica ter ŠENTu - Slovenskemu združenju za duševno zdravje. S pomočjo teh sredstev zaposleni izvajajo programe za delovno vključevanje najbolj prikrajšanih skupin – invalidov, starejših ter oseb s težavami v duševnem zdravju.

Preberite več: Zgodba o vključevanju, ohranjanju tradicije ter razvijanju izdelkov iz zelišč in drugih lokalnih...

Zadnje novice

Kaj spremembe ukrepov in omejitev pomenijo za nevladne organizacije

Preberite več

Delavnica o ključnih prioritetah na področjih okolja in narave v času predsedovanja Slovenije Svetu EU

Mreža nevladnih organizacij za trajnostni razvoj vabi na delavnico o ključnih prioritetah na področjih okolja in narave v času predsedovanja Slovenije Svetu EU. Namen delavnice je razprava o ključnih dogodkih in procesih, ki se bodo dogajali na ravni EU v času slovenskega predsedovanja Svetu ter iskanje možnosti za vključevanje in sodelovanje NVO v tem času. Delavnica bo izvedena v sodelovanju z evropsko okoljsko mrežo European Environmental Bureau – EEB.

Preberite več ...

SEJA OBČINSKEGA SVETA OBČINE TOLMIN NA DALJAVO

Z 20. sejo Občinskega sveta Občine Tolmin so zaradi zaostrenih epidemioloških razmer izvedli na daljavo. Več

Javni poziv k oddaji predlogov za urbane intervencije – stenske poslikave, grafite in instalacije na temo mobilnosti

Razpisovalec: Mestna občina Nova Gorica

Rok prijave: 19. 4. 2021

Več informacij: https://www.nova-gorica.si/v-srediscu/2021040215524300/javni_poziv_k_oddaji_predlogov_za_urbane_intervencije__stenske_poslikave_grafite_in_instalacije_na_temo_mobilnosti/ 

25. seja Mestnega sveta Mestne občine Nova Gorica

25. seja Mestnega sveta Mestne občine Nova Gorica bo v četrtek, 15. aprila 2021 ob 15. uri. Več

Spletno predavanje - urejanje in hramba dokumentacije kulturnih društev

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti Nova Gorica v sodelovanju s Pokrajinskim arhivom v Novi Gorici vabi na spletno izobraževanje. 

Spletna prijava:   https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdq2CvOXdylM6imeKrXs770Qrw9sTST2UurtAB5OZ0R_IyBpQ/viewform

16. redna seja občinskega sveta Občine Kanal ob Soči

16. redna seja občinskega sveta bo potekala v četrtek, 11. marca 2021, ob 16. uri, v kanalski večnamenski dvorani v OŠ Kanal. Več

19. redne seje Občinskega sveta Občine Idrija

Seja je potekala dne 18.03.2021. Več

20. redna seja Občinskega sveta Občine Ajdovščina

20. redna seja Občinskega sveta Občine Ajdovščina bo potekala od četrtka, 15. 4. 2021 do petka, 16. 4. 2021, na daljavo. Več

16. REDNA SEJA OBČINSKEGA SVETA OBČINE BOVEC