dejavnosti menu

Vzpostavitev regijske prostovoljske mreže za preprečevanje osamljenosti starostnikov in tehnično pomoč pri šolanju na daljavo

vabilo za prostovoljce 1

Pandemija COVID-19 je marsikoga postavila pred velike izzive. Dolgotrajni varnostni ukrepi so s seboj prinesli tudi nekatere negativna dejstva: vse več je bilo starejših občanov, ki so se počutili osamljeni, pri šolanju na daljavo računalniška tehnologija marsikdaj ni delovala kot bi morala, in poleg tega si učenci ob učenju od doma niso mogli medsebojno pomagati pri osvajanju novega znanja. Posledično je narasla potreba po prostovoljcih. Zato je novembra 2020 padla odločitev o vzpostavitvi regijske mreže prostovoljskih organizacij, katere vloga je:

  • Medsebojno obveščanje o posebnih potrebah uporabnikov, ki se pojavljajo v zvezi s COVID-19 pri starostnikih oz. otrocih.
  • Medsebojno obveščanje o potrebah po prostovoljcih v zvezi z opisanimi potrebami uporabnikov.
  • Skupno usposabljanje prostovoljcev, ki delujejo (oz. bodo delovali) na področju sociale oz. otrok.
Preberite več: Vzpostavitev regijske prostovoljske mreže za preprečevanje osamljenosti starostnikov in tehnično...

Video: Dosežki in storitve NVO Goriške

video skupni

V mesecu maju smo v sklopu 10. Festivala NVO Goriške razvojne regije pripravili kratek video o desežkih in storitvah nevladnih organizacij na Goriškem. Predstavljeni so drobci vsega, kar smo nevladne organizacije Goriške že naredile za lokalno okolje. Video si lahko ogledate na tej povezavi. 

 

 

 

 

Življenje tkanin se je včasih pletlo skozi čudovite, skoraj neverjetne zgodbe. Ena takih je nastajala v Tovarni volnenih izdelkov "Bača" Podbrdo.

MC TVIB dokfilm"Poudariti moram, da Podbrdo ni imelo v volnarstvu nobene tradicije, kot so jo imele številne druge tovarne. Toda v tovarni so se izoblikovali izvrstni volnarji, ki so bili uspešni v zahtevnem konkurenčnem okolju. Škoda, da je zaradi propada panoge ogromno znanja šlo v nič." (Marjan Rejc, bivši direktor TVI Bača Podbrdo)

Industrijski dediščini Baške grape, Tovarni volnenih izdelkov Bača Podbrdo, so se v KTT Društvu Baška dediščina skozi projekt MrouceCajta,  katerega vodilni partner je Občina Tolmin, poklonili prav na poseben način, nastal je dokumentarni film TVI Bača Podbrdo – Niti in vozli ponosa.

Preberite več: Življenje tkanin se je včasih pletlo skozi čudovite, skoraj neverjetne zgodbe. Ena takih je...

S pomočjo Društva gluhih in naglušenih Severne Primorske vedno povezani

2020 05 znak 4Med koronavirusom sem bila doma. Doma sem v Drobočniku. Ko so prekinili javni prevoz, sem imela težave, kako k zobozdravniku. Na srečo mi je pomagala sestra. Na srečo uporabljam računalnik. Vesela sem, da je bila sekretarka društva na voljo preko videokamere. Veliko sem klicala sekretarko po MSN. Če mi kaj ni jasno, lahko vedno pomaga. Tudi moja hčerka Laura mi veliko pomaga. Zelo sem vesela, da so me na društvu naučili uporabljati aplikacije ZOOM. Sedaj se ob sredah lahko vidim s člani društva in se pogovarjamo. Ampak, vseeno komaj čakam, da se bomo lahko srečali v živo. (Nevenka Žmavc, članica Društva gluhih in naglušenih SP)

 

Preberite več o društvu

Aktivni tudi v času COVID-19

šent

 

Kljub epidemiji COVID-19 smo v Regionalnem stičišču NVO Planota zelo aktivni. Izkazalo se je, da je v primerjavi s prvim, drugi val epidemije veliko bolj zaskrbljujoč. Skupaj z drugimi prostovoljskimi organizacijami smo ugotovili, da prevladujeta dve problematiki, osamljenost starejših in osvajanje novih znanj skozi šolanje na daljavo. Zato želimo vzpostaviti regijsko mrežo prostovoljskih organizacij, ki si bo izmenjevala potrebe po prostovoljcih tudi v bodoče in k sodelovanju vabimo vse, ki želijo sodelovati in imajo ustrezne izkušnje za reševanje teh problematik.

Preberite več: Aktivni tudi v času COVID-19

Zadnje novice

Festival linGOcultura

letak festival linGocultura 1

Otvoritev Festivala linGOcultura bo letos premierno v Novi Gorici med 24.-26.8. Otvoritev bo v torek 24.8. ob 17h v Ekscentru v Novi Gorici. Gre za festival jezikov in kultur, na katerem letos v treh dneh predstavljajo kar 4 jezike, 12 gostov, 8 dogodkov in 2 delavnici! 

Spletna stran s programom: https://festival-lingocultura.com

Lokacije: Ekscenter Nova Gorica, Knjižnica Franceta Bevka, Društvo PO-MOČ
Otvoritev festivala: 24.8.2021 ob 17. uri v Ekscentru, Delpinova ul. 20, 5000 Nova Gorica
Organizacija: Zavod iManaLAB, MINI POLIGLOTINI, KUD Krea


Ljubiteljici tujih jezikov in kulture, univ. dipl. prof. špan., univ. dipl. japon. Maša Lancner in večjezična pisateljica in raziskovalka dr. Mojca Stubelj Ars, sta združili kompetence, interese in moči.

Preberite več ...

Kogojevi dnevi 2021

kogojevi

 

TIC Kanal naznanja, da bodo letos Kogojevi dnevi na trgu Kontrada otvorjeni

v petek, 3. septembra, ob 18. uri

 

 

 

 

 

 

Likovna kolonija na Sinjem vrhu

Od 16. do 20. avgusta 2021 poteka na Sinjem vrhu umetniško dogajanje - 27. mednarodna likovna kolonija Umetniki za karitas. Več

Idrijske rokodelke na Lovrenčev sejem v Podčetrtku

Letošnje sejemsko dogajanje so popestrile tudi članice Društva klekljaric idrijske čipke in rokodelska sekcija Društva rejcev drobnice Idrija – Cerkno. več

Projekt »COVID-19 – Psihosocialna pomoč in svetovanje ter pravno socialni servis za ranljive skupine na Primorskem področju«

Projekt je namenjen pomoči in zmanjševanju posledic epidemije Covid-19 ter lažjega spoprijemanja z epidemijo za osebe, ki imajo težave v duševnem zdravju, starejšim osebam in žrtvam nasilja v družini preko brezplačnih storitev. več

Vabilo k prijavi za člane Strokovnega razvojnega sveta za pripravo Strategije razvoja Občine Renče-Vogrsko za obdobje 2022-2027

Občina Renče-Vogrsko vabi vse zainteresirane k snovanju  Strategije razvoja Občine Renče-Vogrsko za obdobje 2022-2027. Več

Posodobljen okvirni terminski načrt objave javnih razpisov iz naslova Programa razvoja podeželja 2014-2020 in Instrumenta Evropske unije za okrevanje (EURI)

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je objavilo posodobljen okvirni terminski načrt objave javnih razpisov za leto 2021.

Povezava: Okvirni terminski načrt objave javnih razpisov do konca 2021 

27. redna seja občinskega sveta Občine Šempeter-Vrtojba

27. REDNA SEJA OBČINSKEGA SVETA OBČINE ŠEMPETER-VRTOJBA, bo v četrtek, 16. septembra 2021 ob 16.30 v sejni Občine Šempeter-Vrtojba, pritličje upravne stavbe, Trg Ivana Roba 3a (Coroninijev dvorec) v Šempetru pri Gorici. Več

Javni razpis za sofinanciranje nakupa in vgradnje malih komunalnih čistilnih naprav na območju Občine Šempeter-Vrtojba

Razpisovalec: Občina Šempeter-Vrtojba

Rok prijave: 17.11.2021

Več informacij: Javni razpis za sofinanciranje nakupa in vgradnje malih komunalnih čistilnih naprav na območju Občine Šempeter-Vrtojba | Občina Šempeter-Vrtojba | MojaObčina.si (mojaobcina.si) 

Javni natečaj in razpisni pogoji za izdelavo logotipa/blagovne znamke in celostne grafične podobe Evropske prestolnice kulture Nova Gorica - Gorica 2025

Razpisovalec: Mestna občina Nova Gorica

Rok prijave: 30.09.2021

Več informacij: Javni natečaj in razpisni pogoji za izdelavo logotipa/blagovne znamke in celostne grafične podobe Evropske prestolnice kulture Nova Gorica - Gorica 2025 - Razpisi - Za občane (nova-gorica.si)