projekti menu

EMPUBLIC

LRF bit planota NVO mali          Minstrstvo za javno upravo LOGO

 

 

Namen projekta "Empublic – Povečanje samozaposlovanja in podjetništva oseb iz ranljivih ciljnih skupin z izboljšanjem razmerji med javnim in zasebnim sektorjem" je povečanje možnosti za izobraževanje in samozaposlovanje ter števila delovnih mest za posameznike iz ranljivih ciljnih skupin v okviru javnih razpisov za sklepanje pogodb s podizvajalci blaga in storitev s strani javne uprave.

Partnerji

V projektu sodeluje skupno 10 partnerjev iz Italije, Slovenije in Španije: SOFORM SCARL (IT) - vodilni partner; Občina San Vito Altagliamento (IT); EURICSE (IT); IRECOOP VENETO (IT); Ustanova Fundacija BIT Planota (SLO); SKUP - Skupnost privatnih zavodov (SLO); RRA SEVERNE PRIMORSKE d.o.o. Nova Gorica (SLO); Fundación Escuela Andaluza de Economía Social (ES); ANDALUCIA EMPRENDE FUNDACION PUBLICA ANDALUZA (ES); Ayuntamiento de SEVILLA (ES).

Cilji

Povečanje možnosti za usposabljanje, samozaposlovanje in zaposlovanje oseb iz ranljivih ciljnih skupin znotraj kreditnih služb, sporazumov in pogodb z javno upravo.

Aktivnosti

  • Analiza veljavne zakonodaje, standardnih postopkov in dobrih praks, ki se uporabljajo na področju javnih naročil in so namenjene spodbujanju podjetništva ter vključevanju oseb iz ranljivih ciljnih skupin v delovno okolje.
  • Analiza možnih področij za javne in zasebne skupne projekte za razvoj podjetništva oseb iz ranljivih ciljnih skupin.
  • Priprava in širitev predlaganih smernic za pripravo, dodeljevanje in upravljanje javnih prostorov in storitev z ustreznimi službami v različnih javnih organih.

Rezultati

  • Izboljšava sposobnosti javne uprave v procesu zunanjega izvajanja svojih storitev, da zagotovijo usposabljanje in zaposlitev oseb iz ranljivih ciljnih skupin.
  • Izboljšava zmogljivosti za usposabljanje, svetovanje in posredovanje delovnih mest za težje zaposljive osebe, s strani poklicnega izobraževanja in lokalne storitve za delo, in vključevanje.
  • Povečanje možnosti za usposabljanje, samozaposlovanje in zaposlovanje izbranih oseb iz ranljivih ciljnih skupin.

Trajanje

28 mesecev; od 1. septembra 2016 do 31. avgusta 2019.

Vrednost

Skupna vrednost je 415.680 €.

Projekt sPOINT

PROJEKT COM-IN

PROJEKT sticisce 4 n

PROJEKT kolesarjenje 2 n

PROJEKT kolesarjenje 1

PROJEKT kolesarjenje 1

PROJEKT kolesarjenje 1

PROJEKT kolesarjenje 1

PROJEKT kolesarjenje 1

Projekt DAR ZELI n

Projekt DAR ZELI n

Projekt DAR ZELI n

Projekt DAR ZELI n